TERUNA :Tercipta Untuk mu


TERUNA
RM25.00 SEM / RM28.00 SS
poslaju rm8 SM / SS
REVIEW
Done Teruna. Patutlah hensem dan baik dalam nakal, anak Hod rupanya. Like father like son...Hod mana? Sila baca novel Drift Cinta - Hayati Ahmad. Permulaan cerita Teruna diolah dengan cukup baik membuatkan pembaca excited nak baca seterusnya tapi pada akak pengolahan di akhir cerita agak kurang sikit. Macam nak cepat habis. Mungkinkah ada sambungan??? Actually I hate citer bersambung ni tapi macam ada part yang masih tergantung pulak. Atau mungkin penulis boleh combine DC and Teruna dan kembangkan plot. Memandai aje kau Ruziah!!! Maaf penulis.
For me, Teruna Zamarul cuma seorang pelajar tingkatan 5 yang nakal. Biasalah nakal budak sekolah. Tapi dalam2 nakalnya, Zamarul pandai, anak yang sangat bertanggungjawab, menjaga tatasusila pergaulan antara lelaki dan perempuan. Dah byk terbukti budak nakal selalunya lebih berjaya dalam hidup. They are too creative. Sel2 otak sentiasa berhubung. Cikgu pulak kalau nak mendisiplinkan murid perlu berfikiran terbuka dan rasional. Jangan mudah mengambil tindakan tanpa memikirkan faktor persekitaran macam Cikgu Ainur. Kesian teruna dipulaukan mak sendiri. Mak pun...janganlah buat anak mcm tu penat2 balik sekolah x dapat makan. Lepas terpaksa kahwin, wow Zamarul drp seorang pelajar nakal berubah jadi lelaki yang matang. Tanggungjawab mendewasakan kita dan cerita seterusnya sila baca sendiri na...
Good job Yatt Ahmad berjaya membentangkan sebuah kisah yang menarik yang boleh dijadikan iktibar dan pengajaran. Baca kisah ni mengingatkan akak kepada 4 orang anak teruna akak. Poning kepala den... Btw watak Insp Azri dah macam polis citer hindustan yang sewenang2nya menggunakan kuasa untuk kepentingan diri sendiri. Masih berdendamkah dia dengan Zamarul? Macam mana reaksi kawan2 Zamarul bila dapat tahu Zamarul dah kahwin dengan Cikgu Ainur? Kenapa Zakuan macam x suka dengan Zamarul? 
Byknya soalan 😆😆😆...Akak bagi 4/5 bintang.
atau
WhatsApp 018-9666752

No comments:

Post a Comment