KOMBO MUM LINZ TERHAD

READY STOK 
HATI YANG TERCALAR BAKI STOK 2 NASKAH SHJ LAGI!!
HABIS TIADA REPRINT
 BAKI UNTUK KOMBO SGT TERHAD
HATIYANGTERCALAR...

Nur Ameenah, hidupnya sering saja diduga. Berkahwin bukan atas dasar cinta tetapi atas dasar terpaksa. Bahagia yang diharapkan berpanjangan kecundang di tengah jalan. Nur Ameenah diceraikan Khairul Azlee akibat fitnah. 
“Kau bukan perempuan yang sesuai untuk aku. Kau tu perempuan kampung, anak orang gaji rumah aku mana layak nak bergandingan dengan anak Tan Sri macam aku. Aku dah kutip kau jadi isteri pun dah cukup bagus.” Khairul Azlee.
"Salah ke saya dilahirkan sebagai anak orang gaji? Salah ke saya sebab keluarga saya orang susah? Hina ke saya? Saya tetap isteri abang yang sah. Abang tak boleh menidakkan kebenaran.” Nur Ameenah. 
Hubungan hanya berlandaskan nafsu, tidak akan kekal lama. Begitu juga hubungan antara Azlee dengan Ameenah. 
Untuk merawat hatinya yang terluka dan tercalar, Nur Ameenah membawa diri ke Quebec, Kanada. Menyambung pelajaran di peringkat PhD. Menumpang di rumah abang dan kakak iparnya. 
Di sana Nur Ameenah berkenalan dengan kawan baik abangnya juga merangkap jiran tetangganya. Seorang duda kematian isteri, Tengku Akhbar. Dia mempunyai seorang anak perempuan bernama Tengku Armel yang berusia 4 tahun.
"Abang suka bila tengok muka Meen tahan marah. Comel. Dahlah, abang gurau je, harap Meen tak ambil hati. Mandilah cepat cepat, tak selera rasanya nak makan nasi kalau tak pandang muka Meen." Tengku Akhbar.
Wujudkah peluang kedua untuk Ameenah dan Azlee? Adakah ada sinar baru dalam hubungan mereka. Ikutilah sambungan kisah cinta yang kecundang di separuh jalan. Sedalam manakah hati Nur Ameenah tercalar, mampukah seorang Khairul Azlee mengubati luka yang digoreskan pada hati Nur Ameenah. Atau terubat dengan kasih dan perhatian Tengku Akhbar? Siapa di hati Nur Ameenah seandainya cinta itu memerlukan perngobanan.
-
-
SINOPSIS ABAM BEKU CIK GEDIK
Izzul Haq, pakar neurologi yang kecundang dalam percintaan. Baginya tanpa cinta, hidup tetap boleh diteruskan. Kepala pun tak berserabut. Dua kali gagal dalam urusan cinta membuatkan dirinya dingin, beku dengan perempuan. Cukuplah dua kali hatinya dilukai, cukuplah dua kali dia merintih kesedihan.
Kamelia Ariana pula seorang perempuan yang happy go lucky. Sentiasa ceria dan mudah tersenyum. Suka berdandan dan memakai pakaian mengikut trend terkini. Pertemuannya dengan Izzul Haq ketika menemani daddynya, membuahkan rasa cinta di hatinya. Berkali-kali ditolak tetapi Ariana tidak pernah mengaku kalah.

“You jangan perasan boleh tak? Listen here Miss Kamelia Ariana. I think I should straighforward with you. First, I tak suka you datang cari I tanpa sebab. Second, I tak suka you terpekik, terlolong jerit nama I. Lastly, please wear something properly. Sakit mata I tahu tak?" 

"You nak I jumpa you bila I ada sebab kan. I'm here, because I miss you. You tak nak I jerit nama you kuat-kuat kan, so after this, I akan panggil you dengan nada paling manja. Izzuulll Haqqq..." suara sengaja dilenggokkan. Jari mula menari-nari di atas meja, berlagak menggoda.

"And yang last tu, I janji lepas ni I akan pakai sopan sikit. Now, can we proceed to next level?" 

Dalam benci, dalam menyampah terbit rasa rindu di hati Haq. Hidup mereka mula disulami bahagia dan pelangi sebelum kecewa, kesedihan dan air mata mulai mengambil tempat. 

Badai yang melanda membuatkan mereka berfikir berkali-kali untuk meneruskan semuanya. Masih wujudkah cinta tanpa memerlukan pengorbanan? Atau sememangnya tertulis di dinding takdir untuk mereka berpisah? 

Sama-sama kita harungi kisah cinta Miss Gediks dalam menangani kedinginan MR Beku. Akankah bahagia menyinari hidup mereka?

atau
WhatsApp 018-9666752atau

No comments:

Post a Comment